Anonimne e-
prijave zdravnikov

Foto: Žurnal24 Če bo prihodnje leto finančna slika zdravstvene blagajne negativna, se bodo reza
ZZZS. Za 14 milijonov evrov več bolniških.
Oglej si celoten članek

Finance. Zdravstvena blagajna je imela v prvih devetih mesecih za kar 14 milijonov evrov več stroškov z nadomestili za bolniško odsotnost. Na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) pojasnjujejo, da so imeli v istem obdobju za okoli devet milijonov evrov nižje stroške za zdravila in medicinske pripomočke. S finančnim stanjem zavoda bo 22. novembra seznanjena tudi skupščina; zadolževanje menda ne bo potrebno.

Prijave nepravilnosti
Je pa direktor ZZZS Samo Fakin na devetih straneh za skupščino pripravil “seznam ukrepov in usmeritev” do leta 2013. Najpozneje leta 2012 (ni jasno, zakaj ne že takoj) naj bi “ZZZS z razvojno nalogo e-pritožbe omogočil tudi (anonimno) prijavljanje nepravilnosti”, ki bi jih uporabniki zaznali ob uveljavljanju pravic pri izvajalcih zdravstvenih storitev.

Da bi bilo čim manj neupravičenih zavrnitev storitev in (do)plačil, pa bo zavod začel tudi “obveščanje zavarovanih oseb in širjenje možnosti vlaganja zahtevkov za denarna povračila”, kadar zavarovanec ne bo deležen ustrezne obravnave.

Bo pa zavod ob negativni projekciji finančnega poslovanja predlagal omejitev oziroma upočasnitev uvajanja novih medicinskih tehnologij in izvedbo izbranih programov v omejenem obsegu, med drugim piše v dokumentu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.