Slovenija
81 ogledov

Anonimne e-
prijave zdravnikov

Če bo prihodnje leto finančna slika zdravstvene blagajne negativna, se bodo reza Žurnal24 main
ZZZS. Za 14 milijonov evrov več bolniških.

Finance. Zdravstvena blagajna je imela v prvih devetih mesecih za kar 14 milijonov evrov več stroškov z nadomestili za bolniško odsotnost. Na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) pojasnjujejo, da so imeli v istem obdobju za okoli devet milijonov evrov nižje stroške za zdravila in medicinske pripomočke. S finančnim stanjem zavoda bo 22. novembra seznanjena tudi skupščina; zadolževanje menda ne bo potrebno.

Prijave nepravilnosti
Je pa direktor ZZZS Samo Fakin na devetih straneh za skupščino pripravil “seznam ukrepov in usmeritev” do leta 2013. Najpozneje leta 2012 (ni jasno, zakaj ne že takoj) naj bi “ZZZS z razvojno nalogo e-pritožbe omogočil tudi (anonimno) prijavljanje nepravilnosti”, ki bi jih uporabniki zaznali ob uveljavljanju pravic pri izvajalcih zdravstvenih storitev.

Da bi bilo čim manj neupravičenih zavrnitev storitev in (do)plačil, pa bo zavod začel tudi “obveščanje zavarovanih oseb in širjenje možnosti vlaganja zahtevkov za denarna povračila”, kadar zavarovanec ne bo deležen ustrezne obravnave.

Bo pa zavod ob negativni projekciji finančnega poslovanja predlagal omejitev oziroma upočasnitev uvajanja novih medicinskih tehnologij in izvedbo izbranih programov v omejenem obsegu, med drugim piše v dokumentu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.