Apek naložil znižanje medoperaterskih cen

Foto: Žurnal24 fon-umts2
Agencija za pošto in elektronske komunikacije je Mobitelu in Simobilu naložila izenačitev medoperaterskih cen zaključevanja klicev iz mobilnih in fiksnih omrežij.
Oglej si celoten članek

Posledica tokratne odločitve Agencije za pošto in elektronske komunikacije (Apek) bo po mnenju agencije bistveno znižanje cen, ki jih operaterji fiksnih omrežij plačujejo operaterjem mobilnih omrežij za vsako minuto klica iz fiksnega v mobilno omrežje.

Bodo zaradi odločbe cenejši tudi klici?

Bo znižanje medoperaterskih cen znižalo tudi cene pogovorov?

 
Iz Apeka so sporočili, da sta oba operaterja spoštovala naloženo obveznost, in hkrati izrazili pričakovanje, da se bo znižanje cen v najkrajšem času odrazilo tudi v nižjih maloprodajnih cenah fiksnih operaterjev. To bi namreč pomenilo neposredno korist tudi za potrošnike in druge končne uporabnike. Sicer pa agencija hkrati poziva vse uporabnike telekomunikacijskih storitev, naj redno preverjajo ponudbe in cenike vseh operaterjev in se na njihovi podlagi odločijo za zanje najugodnejšega ponudnika.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.