Slovenija
4 ogledov

Apek naložil znižanje medoperaterskih cen

fon-umts2 Žurnal24 main
Agencija za pošto in elektronske komunikacije je Mobitelu in Simobilu naložila izenačitev medoperaterskih cen zaključevanja klicev iz mobilnih in fiksnih omrežij.

Posledica tokratne odločitve Agencije za pošto in elektronske komunikacije (Apek) bo po mnenju agencije bistveno znižanje cen, ki jih operaterji fiksnih omrežij plačujejo operaterjem mobilnih omrežij za vsako minuto klica iz fiksnega v mobilno omrežje.

Bodo zaradi odločbe cenejši tudi klici?

Bo znižanje medoperaterskih cen znižalo tudi cene pogovorov?

 
Iz Apeka so sporočili, da sta oba operaterja spoštovala naloženo obveznost, in hkrati izrazili pričakovanje, da se bo znižanje cen v najkrajšem času odrazilo tudi v nižjih maloprodajnih cenah fiksnih operaterjev. To bi namreč pomenilo neposredno korist tudi za potrošnike in druge končne uporabnike. Sicer pa agencija hkrati poziva vse uporabnike telekomunikacijskih storitev, naj redno preverjajo ponudbe in cenike vseh operaterjev in se na njihovi podlagi odločijo za zanje najugodnejšega ponudnika.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.