Argolino končno urejajo

Foto: Žurnal24 Kaj bodo lastniki Argoline uredili na očiščenem zemljišču, za zdaj ni znano. (Fo
Razpadanje. Delavci rušijo mimoidočim nevarne zidove izolske Argoline.
Oglej si celoten članek
Globa 50 tisočakov
Urejenost. Novi izolski občinski odlok o videzu in urejenosti mesta in naselij predvideva 50 tisoč evrov kazni za podjetja, ki s pripadajočimi površinami merijo več kot tri tisoč kvadratnih metrov in kršijo odlok z nedograjenimi, zanemarjenimi in opuščenimi objekti.

Na opuščenem zemljišču v lasti Argoline potekata urejanje okolice ter rušitev severnega in severo-zahodnega dela zidu, ki ni pod spomeniškim varstvom. Odlok o videzu in urejenosti Občine Izola ter povišanje kazni za lastnike neurejenih in degradiranih območij očitno že prinašata rezultate.

Ogrožali varnost ljudi
“Neurejeno območje ni samo kazilo podobe mesta; v zadnjem času so razpadajoči ostanki objekta že ogrožali varnost mimoidočih,” nam je povedal Blaž Maljevac iz službe za odnose z javnostmi Občine Izola. Spomnimo, izolsko občinsko redarstvo je Argolini v juniju poslalo globo v vrednosti 50 tisoč evrov, na katero so se pritožili oziroma zahtevali sodno varstvo.

Še naprej si bomo prizadevali, da bo mesto brez degradiranih območij, ki nikomur ne morejo biti v ponos.
Občina Izola

Kaj naj bi vodstvo Argoline zdaj uredilo na očiščenem zemljišču, nam včeraj ni uspelo izvedeti, saj je bil direktor Uroš Šuber odsoten. Kot je znano, si je župan Tomislav Klokočovnik v prostorih Argoline prizadeval za ureditev začasnega parkirišča, vendar se je pri pogovorih zataknilo, ko je nesrečno preminul nekdanji direktor Abanke, lastnice Argoline.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.