Slovenija
12 ogledov

Argolino končno urejajo

Kaj bodo lastniki Argoline uredili na očiščenem zemljišču, za zdaj ni znano. (Fo Žurnal24 main
Razpadanje. Delavci rušijo mimoidočim nevarne zidove izolske Argoline.
Globa 50 tisočakov
Urejenost. Novi izolski občinski odlok o videzu in urejenosti mesta in naselij predvideva 50 tisoč evrov kazni za podjetja, ki s pripadajočimi površinami merijo več kot tri tisoč kvadratnih metrov in kršijo odlok z nedograjenimi, zanemarjenimi in opuščenimi objekti.

Na opuščenem zemljišču v lasti Argoline potekata urejanje okolice ter rušitev severnega in severo-zahodnega dela zidu, ki ni pod spomeniškim varstvom. Odlok o videzu in urejenosti Občine Izola ter povišanje kazni za lastnike neurejenih in degradiranih območij očitno že prinašata rezultate.

Ogrožali varnost ljudi
“Neurejeno območje ni samo kazilo podobe mesta; v zadnjem času so razpadajoči ostanki objekta že ogrožali varnost mimoidočih,” nam je povedal Blaž Maljevac iz službe za odnose z javnostmi Občine Izola. Spomnimo, izolsko občinsko redarstvo je Argolini v juniju poslalo globo v vrednosti 50 tisoč evrov, na katero so se pritožili oziroma zahtevali sodno varstvo.

Še naprej si bomo prizadevali, da bo mesto brez degradiranih območij, ki nikomur ne morejo biti v ponos.
Občina Izola

Kaj naj bi vodstvo Argoline zdaj uredilo na očiščenem zemljišču, nam včeraj ni uspelo izvedeti, saj je bil direktor Uroš Šuber odsoten. Kot je znano, si je župan Tomislav Klokočovnik v prostorih Argoline prizadeval za ureditev začasnega parkirišča, vendar se je pri pogovorih zataknilo, ko je nesrečno preminul nekdanji direktor Abanke, lastnice Argoline.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.