Arso izdal opozorilo. Kakšno bo vreme za vikend?

Foto: Profimedia
Vremenska napoved za prihodnjih deset dni.
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno jasno vreme, predvsem v vzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. "Na severu države bo pihal okrepljen veter severnih smeri," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija."

Jutri bo v zahodni in osrednji Sloveniji precej jasno, na vzhodu pa bo zmerno do pretežno oblačno. "Veter bo oslabel," napovedujejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo od -5 do 0, v alpskih dolinah do -10, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 5 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija."

OPOZORILO ARSA

Predvsem pod Karavankami bodo danes sunki severnega vetra presegali hitrost 70 km/h.

Za vikend pomladansko

V četrtek in petek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več na vzhodu. Veter bo oslabel.

Foto: Profimedia Pomlad

"Nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka," pišejo pri Arsu. "V višinah priteka nad naše kraje z močnimi severnimi vetrovi hladen in suh zrak."

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

Od 16. do 21. februarja bodo naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka. "Ob konca tedna se bo v višinah veter obrnil iz severne v zahodno smer, sredi naslednjega tedna pa v jugozahodno," razlagajo pri Arsu. "Pritekal bo razmeroma topel in suh zrak, sredi novega tedna pa hladnejši zrak."

Prevladovalo bo sončno in za ta čas čez dan razmeroma toplo vreme. Predvidoma v torek bo zapihal jugozahodni veter, na zahodu se bo oblačnost povečala.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.