Slovenija
8718 ogledov

Arso izdal opozorilo. Kakšno bo vreme za vikend?

Veter v gorah
Vremenska napoved za prihodnjih deset dni.

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno jasno vreme, predvsem v vzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. "Na severu države bo pihal okrepljen veter severnih smeri," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija."

Jutri bo v zahodni in osrednji Sloveniji precej jasno, na vzhodu pa bo zmerno do pretežno oblačno. "Veter bo oslabel," napovedujejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo od -5 do 0, v alpskih dolinah do -10, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 5 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija."

OPOZORILO ARSA

Predvsem pod Karavankami bodo danes sunki severnega vetra presegali hitrost 70 km/h.

Za vikend pomladansko

V četrtek in petek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več na vzhodu. Veter bo oslabel.

Pomlad | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka," pišejo pri Arsu. "V višinah priteka nad naše kraje z močnimi severnimi vetrovi hladen in suh zrak."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Od 16. do 21. februarja bodo naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka. "Ob konca tedna se bo v višinah veter obrnil iz severne v zahodno smer, sredi naslednjega tedna pa v jugozahodno," razlagajo pri Arsu. "Pritekal bo razmeroma topel in suh zrak, sredi novega tedna pa hladnejši zrak."

Prevladovalo bo sončno in za ta čas čez dan razmeroma toplo vreme. Predvidoma v torek bo zapihal jugozahodni veter, na zahodu se bo oblačnost povečala.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.