Arso opozarja: velika verjetnost toče

Foto: Arso
Foto: Arso
Agencija za okolje opozarja pred veliko verjetnostjo toče.
Oglej si celoten članek

Agencija za okolje je objavila opozorilo pred veliko verjetnostjo toče. 

Ob 16. uri so ocenili, da obstaja velika verjetnost za točo na Dolenjskem, Gorenjskem, Kočevskem in v Ljubljani in okolici. 

Nekaj minut čez peto STA poroča, da neurje s točo ovira promet na gorenjski avtocesti med Brnikom in Vodicami. 

V Komendi je nekaj pred šesto uro prišlo do izpada elektrike zaradi udara strele, poroča portal uprave za zaščito in reševanje. "Ob 17.49 je udar strele pretrgal glavni električni kabel v Križu pri Komendi. Zaradi dogodka je ostalo tri tisoč petsto odjemalcev brez električne energije na širšem območju občin Komenda, Vodice in del Kamnika," so zapisali kasneje. 

Foto: PIC Toča v Mostah pri Komendi Foto: PIC Cestninska postaja Torovo

Točo se dobro vidi na prometni kameri, ki je v Mostah pri Komendi (levo), da je bil hud naliv pa kaže tudi povsem premočena kamera s cestninske postaje Torovo. 

Foto: Arso Opozorilo pred točo

Barve na zemljevidu in v tabeli označujejo verjetnost, da se ob prikazanem času na obarvanih območjih pojavlja toča. Zelena pomeni zelo majhno verjetnost, rdeča pa veliko verjetnost. 

Radarska slika padavin (spodaj) sicer malo pred pol peto kaže, da je nevihta južno od Kranja in severovzhodno od Kočevja. 

Preberite še: 

Foto: Arso Radarska slika padavin

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.