Slovenija
231 ogledov

Arso opozarja: velika verjetnost toče

Opozorilo pred točo Arso
Agencija za okolje opozarja pred veliko verjetnostjo toče.

Agencija za okolje je objavila opozorilo pred veliko verjetnostjo toče. 

Ob 16. uri so ocenili, da obstaja velika verjetnost za točo na Dolenjskem, Gorenjskem, Kočevskem in v Ljubljani in okolici. 

Nekaj minut čez peto STA poroča, da neurje s točo ovira promet na gorenjski avtocesti med Brnikom in Vodicami. 

V Komendi je nekaj pred šesto uro prišlo do izpada elektrike zaradi udara strele, poroča portal uprave za zaščito in reševanje. "Ob 17.49 je udar strele pretrgal glavni električni kabel v Križu pri Komendi. Zaradi dogodka je ostalo tri tisoč petsto odjemalcev brez električne energije na širšem območju občin Komenda, Vodice in del Kamnika," so zapisali kasneje. 

Toča v Mostah pri Komendi | Avtor: PIC PIC
Cestninska postaja Torovo | Avtor: PIC PIC

Točo se dobro vidi na prometni kameri, ki je v Mostah pri Komendi (levo), da je bil hud naliv pa kaže tudi povsem premočena kamera s cestninske postaje Torovo. 

Opozorilo pred točo | Avtor: Arso Arso

Barve na zemljevidu in v tabeli označujejo verjetnost, da se ob prikazanem času na obarvanih območjih pojavlja toča. Zelena pomeni zelo majhno verjetnost, rdeča pa veliko verjetnost. 

Radarska slika padavin (spodaj) sicer malo pred pol peto kaže, da je nevihta južno od Kranja in severovzhodno od Kočevja. 

Preberite še: 

Radarska slika padavin | Avtor: Arso Arso

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.