Arso prižgal alarm. Grozi tudi debelejša toča. Tako se bo gibala huda ura.

Foto: arhiv bralec
Foto: arhiv bralec
Agencija za okolje svari pred nevihtami, ravno tako vremenski portal Neurje.si. Možna tudi debelejša toča. Tako se bo gibalo.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, nad Slovenijo se znova zgrinjajo nevihtni oblaki. Nevihte, opozarjajo v objavi, bodo prinašale točo, močnejše sunke vetra in nalive.

"Prve nevihte bodo popoldne najverjetneje nastale severneje nad Alpami in nad Dinarskim gorstvom. Ob zahodnih višinskih vetrovih se bodo gibale proti vzhodu, nekatere močnejše se bodo širile tudi proti jugu. Zaradi pričakovanih močnejših neviht smo za večji del Slovenije izdali vremensko opozorilo," pojasnjujejo na Arsu in dodajajo, da je izjema jugozahodna regija, ki je obarvana »le« v rumeno. 

"Pričakujemo, da bo glavnina neviht nekoliko vzhodneje in tudi južneje, kot je bila ob zadnjih dveh nevihtnih dogodkih ob koncu maja. Nevihtno dogajanje se bo v prvi polovici noči na petek umirjalo."

Tudi debelejša toča

Opozorilo so objavili tudi na vremenskem portalu Neurje.si, kjer so objavili, da bodo popoldne iz smeri Avstrije nastale krajevne nevihte, ki se bodo združevale v večji nevihtni sistem, ki bo nato potoval v smeri Hrvaške. 

"Vmes bodo predvsem na Koroškem, Štajerskem, Dolenjskem in deloma v osrednji Sloveniji možna krajevna neurja s silovitimi nalivi, močnim nevihtnim pišem in točo. Toča bo lahko predvsem na Štajerskem, Dolenjskem ali v osrednji Sloveniji tudi debelejša," opozarjajo pri Neurje.si. 

Dodajajo, da močnejših neviht ne gre izključiti tudi v Prekmurju in na Gorenjskem, vendar bo možnost za nastanek neurij tam manjša. Na jugozahodu Slovenije bo ostalo večinoma suho.  

"Ob morebitnih lokalnih neurjih bodo lahko v četrtek popoldan in zvečer največ težav povzročali siloviti nalivi, zaradi katerih lahko hitro in močno narastejo izpostavljeni hudourniški vodotoki. Močan nevihtni piš lahko lokalno podira drevesa in odkriva strehe," še objavlja portal Neurje.si. 

xxx

Gibanje padavin spremljajte na Radarski sliki padavin na tej povezavi. 

Vreme Radarska slika padavin

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:49 2. Junij 2022.

    žalostno je to, da se počasi v naših krajih toča pojavlja bolj pogosto kot zarja. letos smo jo imeli že …

  • 17:44 2. Junij 2022.

    Zelo natančna napoved. Toča bo samo v 5 krajih v Slo.: Sečovljah, Šalovcih, Radečah, Obrežju in vmes.

  • 16:56 2. Junij 2022.

    Pa da vidimo koliko zanesljivi so naši vremenarji.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.