Arso: Zima bo malce zamahnila z repom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V gorah v sredo pričakujte do 25 centimetrov snega, po nižinah pa le tu in tam kak centimeter.
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za danes napovedujejo zmerno do pretežno oblačno vreme, nekaj več sonca bo sredi dneva in popoldne na Primorskem. "Prehodno bo zapihal veter vzhodnih smeri," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem okoli 17 stopinj Celzija."

Ponoči se bo delno razjasnilo, po kotlinah severne in osrednje Slovenije bo nastalo nekaj megle.

Srednjeročna napoved Zima ob začetku pomladi: Po dveh mesecih toplega vremena sprememba!

Jutri se bo od zahoda spet pooblačilo, le v vzhodnih krajih bo večji del dneva še deloma jasno. "Ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo," napovedujejo pri Arsu. "Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 6, ob morju 8, najvišje dnevne od 9 do 14, na vzhodu okoli 16 stopinj Celzija."

V sredo oblačno s padavinami

V sredo bo oblačno s padavinami, lahko bo tudi zagrmelo. "Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ob močnejših padavinah ponekod v notranjosti Slovenije lahko spustila do nižin," pišejo pri Arsu. "Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem proti večeru burja."

V četrtek bo povečini sončno, zjutraj bo marsikje po nižinah megla.

"Nad jugozahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka," pravijo pri Arsu. "Prek srednje Evrope se proti vzhodu pomika vremenska fronta, ki pa na vreme v Sloveniji ne bo imela večjega vpliva. Vzhodno Slovenijo bo prehodno vseeno preplavil nekoliko hladnejši zrak."

Od 27. februarja do 3. marca

V četrtek in petek bo nad južno Evropo šibko območje visokega zračnega tlaka, v nedeljo pa nas bo prešla nova vremenska fronta. V prvi polovici prihodnjega tedna kaže na spremenljivo vreme z občasnimi prehodi vremenskih motenj.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni V četrtek in petek bo delno jasno in nekoliko hladneje. "Ob koncu tedna se bo v zahodni polovici Slovenije pooblačilo, pihal bo jugozahodnik. Na zahodu bo občasno rahlo deževalo," še napovedujejo pri Arsu. "Ob prehodu vremenske fronte v nedeljo bo prehodno spet nekoliko več padavin in nekoliko se bo ohladilo."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.