Asteroid nas je zgrešil za las

Foto: Žurnal24
Astronomi so minuli petek le 15 ur pred njegovim mimohodom opazili asteroid, ki se je Zemlji približal na vsega 14 tisoč kilometrov.
Oglej si celoten članek

Prvi so ga opazili zvezdoslovci v ameriški zvezni državi Arizona. Asteroid je imel premer sedem metrov in se je Zemlji približal le na 1/30 oddaljenosti med našim planetom in Mesecem, kar je po vesoljskih standardih le za las.

A v Nasi vseeno mirijo javnost, da bi verjetno asteroid, ki so ga poimenovali 2009VA, v Zemljini atmosferi zgorel. Po ocenah strokovnjakov je bil to tretji najbližji zabeležen mimolet asteroida na seznamu, na katerem niso upoštevani asteroidi, ki so vstopili v Zemljino ozračje, poroča Daily Mail.

Foto: Žurnal24

 

Asteroid s premerom 30 metrov je 2. marca letos letel mimo Zemlje, od nje oddaljen okoli 70 tisoč kilometrov. Podoben asteroid je leta 1908 padel v Tungusko v Sibiriji in opustošil velik del na srečo neposeljene pokrajine.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.