Slovenija
16 ogledov

Asteroid nas je zgrešil za las

Žurnal24 main
Astronomi so minuli petek le 15 ur pred njegovim mimohodom opazili asteroid, ki se je Zemlji približal na vsega 14 tisoč kilometrov.

Prvi so ga opazili zvezdoslovci v ameriški zvezni državi Arizona. Asteroid je imel premer sedem metrov in se je Zemlji približal le na 1/30 oddaljenosti med našim planetom in Mesecem, kar je po vesoljskih standardih le za las.

A v Nasi vseeno mirijo javnost, da bi verjetno asteroid, ki so ga poimenovali 2009VA, v Zemljini atmosferi zgorel. Po ocenah strokovnjakov je bil to tretji najbližji zabeležen mimolet asteroida na seznamu, na katerem niso upoštevani asteroidi, ki so vstopili v Zemljino ozračje, poroča Daily Mail.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Asteroid s premerom 30 metrov je 2. marca letos letel mimo Zemlje, od nje oddaljen okoli 70 tisoč kilometrov. Podoben asteroid je leta 1908 padel v Tungusko v Sibiriji in opustošil velik del na srečo neposeljene pokrajine.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.