ATVP: Gre za tržno manipulacijo

Foto: Boštjan Tacol ATVP Foto: Boštjan Tacol ATVP Foto: Boštjan Tacol ATVP Foto: Boštjan Tacol ATVP Foto: Boštjan Tacol ATVP Foto: Boštjan Tacol ATVP
AVTP: Ne gre za veljavno namero za prevzem.
Oglej si celoten članek

Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je danes začela postopek ugotavljanja tržne manipulacije pri v torek objavljeni nameri za prevzem delnic Pivovarne Laško.

Na tiskovni konferenci ATVP so dejali, da je to namera za prevzem Pivovarne Laško, poslana s pošte Trzin, brez glave in podpisa ali žiga. AVTP zato ocenjuje, da ne gre za veljavno namero za prevzem. Takšna bi bila, če bi bila danes objavljena v časopisu. To pomeni, da lahko nadzorni svet Pivovarne Laško odloči o prodaji Mercatorja, ne da bi o tem odločala skupščina, kar bi postopek zavleklo vsaj za dober mesec.

Postopke vodi tudi policija

Po pisanju Dnevnika naj bi postopke zaradi sumov v zvezi s prodajo Mercatorja vodili tudi policija in protikorupcijska komisija.

Namero za prevzem pivovarne je v torek objavila družba Eatons Capital s sedežem v Las Vegasu v ZDA. Če bo tržna manipulacija ugotovljena, ATVP prevzemne ponudbe ne bo dovolila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.