Slovenija
29 ogledov

ATVP: Gre za tržno manipulacijo

Napake
1/6
Domen Mavrič
AVTP: Ne gre za veljavno namero za prevzem.

Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je danes začela postopek ugotavljanja tržne manipulacije pri v torek objavljeni nameri za prevzem delnic Pivovarne Laško.

Na tiskovni konferenci ATVP so dejali, da je to namera za prevzem Pivovarne Laško, poslana s pošte Trzin, brez glave in podpisa ali žiga. AVTP zato ocenjuje, da ne gre za veljavno namero za prevzem. Takšna bi bila, če bi bila danes objavljena v časopisu. To pomeni, da lahko nadzorni svet Pivovarne Laško odloči o prodaji Mercatorja, ne da bi o tem odločala skupščina, kar bi postopek zavleklo vsaj za dober mesec.

Postopke vodi tudi policija

Po pisanju Dnevnika naj bi postopke zaradi sumov v zvezi s prodajo Mercatorja vodili tudi policija in protikorupcijska komisija.

Namero za prevzem pivovarne je v torek objavila družba Eatons Capital s sedežem v Las Vegasu v ZDA. Če bo tržna manipulacija ugotovljena, ATVP prevzemne ponudbe ne bo dovolila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.