Avion: "Zmaga je izhod iz krize"

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Na parlamentarnih volitvah bo s svojo stranko, kot kaže, nastopil tudi koprski župan Boris Popovič. Slednji je prenovil stranko Slovenija je naša in jo preimenoval v Avion.
Oglej si celoten članek

"Gre za stranko Primorska je naša, ki smo jo ustanovli že leta 2008 in smo jo v začetku oktobra preimenovali v Avion, ker ni bilo časa za ustanovitev nove stranke," nam je povedal koprski župan Boris Popovič. Razlog, da se je odločil nastopiti na državnozborskih volitvah, pa je ta, da v sedanjih kandidaturah ni novih obrazov.

Na volitvah bo nastopil samostojno, s kandidati po vsej državi. "Računam na zmago, a zmaga zame pomeni, da se Slovenija reši krize. Da imamo skupen ta cilj," poudarja koprski župan.

Programa še niso končali, a glavni obrisi so znani: manj občin, upravne enote vrniti občinam, prav tako zemljišča, ki so v državni lasti. Zmanjšati število ministrstev, ukiniti vse agencije, pa tudi nacionalni preiskovalni urad, vse pristojnosti vrniti kriminalistom na lokalni ravni, ki naj bodo tudi ustrezno plačani. Zdesetkati je treba državno birokracijo, ki naj bo dobra, delovna in dobro plačana. Znižati je treba davke.

Kdo vse naj bi se mu pridružil pri naskoku na državno raven, ne želi izdati.

Na vprašanje, kako naj bi združil nezdružljivo župansko funkcijo in funkcijo na državni ravni, pa odgovarja: "Če bom izvoljen, bom po šestih mesecih odstopil in spet kandidiral za župana."

Pred tremi leti ni šel na volitve

"Slovenija ne more več ujeti nemško-francoskega vlaka, zato lahko v boljšo prihodnost pridemo le z avionom," je za Žurnal24 dejal predsednik stranke Boris Popovič.

Popovič ob tem ni želel izdati, katere prepoznavne osebe iz družbenega in političnega življenja, posebej iz Istre, bodo člani ali podporniki stranke Avion.

Na volitvah pred tremi leti je sicer Popovič že nameraval nastopiti s stranko Slovenija je naša, a si je takrat premislil in na koncu v Kopru podprl SDS, ki je kandidirala z Robertom Časarjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 07:41 1. November 2011.

    gec...malo si res čez les trofazni!! Edino kar mam jaz z hrvati je enaka ljubezen do trofaznih..

  • 09:49 27. Oktober 2011.

    In tvoj odgovor na probleme je Popović !!! Bod no resen v igri je moj in tvoj denar, kaj je …

  • 09:48 27. Oktober 2011.

    In tvoj odgovor na probleme je Popović !!! Bod no resen v igri je moj in tvoj denar, kaj je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.