Avstrija Sovo ujela pri vohunjenju

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Avstrija je obveščevalno-varnostno agencijo zalotila pri vohunjenju na avstrijski ambasadi v Sloveniji in jo prijavila policiji.
Oglej si celoten članek

Avstrija je Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo (Sovo) zalotila pri vohunjenju in slovenskega obveščevalca prijavila policiji, v današnjem Dnevniku piše Meta Roglič. Predsednik vlade Miro Cerar je po navedbah časnika s postopki, ki so jih sprožili avstrijski organi, seznanjen.

Tarča zanimanja Sove je bilo po navedbah časnika avstrijsko veleposlaništvo v Sloveniji, vse skupaj pa naj bi se dogajalo v času prejšnjega direktorja Sove Staneta Štembergerja.

Uslužbenca prestregla operativca

Operativcu Sove je bilo tedaj izdano navodilo, naj naveže (tesne) stike z uslužbenko avstrijskega veleposlaništva v Ljubljani, s čimer naj bi Sova prišla do zanimivih informacij, s katerimi naj bi razpolagal avstrijski ambasador.

Uslužbenka je po pisanju časnika namero slovenskega obveščevalca prepoznala oziroma v sodelovanje z njim ni privolila, o dogajanju pa je obvestila nadrejene. Avstrijska stran je nato zadevo prijavila njihovi policiji, ta pa je primer predala slovenskim policistom, ki ga preiskujejo.

S primerom je seznanjeno tudi slovensko specializirano državno tožilstvo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 07:58 8. September 2015.

    Tvoj pleško obvladuje vsa ministrstva

  • 07:57 8. September 2015.

    kaj ima bumbar z mojo trditvijo. to je resnica - vprašajte zaposlene na MORS in SOVi - po novem SRAKI

  • 07:55 8. September 2015.

    SSDSS -ovec,bumbar ti J...mamo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.