Slovenija
70 ogledov

Avstrija Sovo ujela pri vohunjenju

Sova Saša Despot
Avstrija je obveščevalno-varnostno agencijo zalotila pri vohunjenju na avstrijski ambasadi v Sloveniji in jo prijavila policiji.

Avstrija je Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo (Sovo) zalotila pri vohunjenju in slovenskega obveščevalca prijavila policiji, v današnjem Dnevniku piše Meta Roglič. Predsednik vlade Miro Cerar je po navedbah časnika s postopki, ki so jih sprožili avstrijski organi, seznanjen.

Tarča zanimanja Sove je bilo po navedbah časnika avstrijsko veleposlaništvo v Sloveniji, vse skupaj pa naj bi se dogajalo v času prejšnjega direktorja Sove Staneta Štembergerja.

Uslužbenca prestregla operativca

Operativcu Sove je bilo tedaj izdano navodilo, naj naveže (tesne) stike z uslužbenko avstrijskega veleposlaništva v Ljubljani, s čimer naj bi Sova prišla do zanimivih informacij, s katerimi naj bi razpolagal avstrijski ambasador.

Uslužbenka je po pisanju časnika namero slovenskega obveščevalca prepoznala oziroma v sodelovanje z njim ni privolila, o dogajanju pa je obvestila nadrejene. Avstrijska stran je nato zadevo prijavila njihovi policiji, ta pa je primer predala slovenskim policistom, ki ga preiskujejo.

S primerom je seznanjeno tudi slovensko specializirano državno tožilstvo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • dragec 07:58 08.september 2015.

    Tvoj pleško obvladuje vsa ministrstva

  • dragec 07:57 08.september 2015.

    kaj ima bumbar z mojo trditvijo. to je resnica - vprašajte zaposlene na MORS in SOVi - po novem SRAKI

  • dragec 07:55 08.september 2015.

    SSDSS -ovec,bumbar ti J...mamo