Avstrijci bi lahko rešili Almont

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Za stavkajoče delavce bistven dogovor med Alumero in Hypo Leasingom.
Oglej si celoten članek

"Imamo pozitiven občutek. Za 70 ali 80 odstotkov zaposlenih bi lahko sklenili nove zaposlitve s podjetjem Alumera," je po sestanku s stečajno upraviteljico in novimi avstrijskimi partnerji pojasnil Matjaž Drozg, sindikalni predstavnik v Almontu iz Slovenske Bistrice.

Včeraj zjutraj so 104 delavci v Almontu začeli stavkati, kar so napovedali že pred uvedbo stečaja podjetja. Vodstvo jim dolguje polovico aprilske in celo majsko plačo ter regres. Te naj bi dobili poplačane prednostno iz stečajne mase in nekaj iz jamstvenega sklada.

Stečajna upraviteljica Romana Kruhar Puc je delavcem obljubila, da jim bo jutri razdelila sklepe o odpovedi delovnega razmerja. Nekaj jih bo še ostalo zaposlenih, da bodo lahko dokončali
naročila.

"Bistven je dogovor med Alumero, ki želi prevzeti podjetje, in Hypo Leasingom, ki je lastnik poslovnih prostorov in večine strojev," je dodal Drozg, ki ne vidi ovir, da ne bi podjetje spet zaživelo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:31 28. Junij 2012.

    Takšne novice so za ta čas kar običajne. Sicer mi je zelo žal vseh delavcev, ampak po drugi strani pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.