Slovenija
2 ogledov

Avstrijci bi lahko rešili Almont

Almont Nino Verdnik
Za stavkajoče delavce bistven dogovor med Alumero in Hypo Leasingom.

"Imamo pozitiven občutek. Za 70 ali 80 odstotkov zaposlenih bi lahko sklenili nove zaposlitve s podjetjem Alumera," je po sestanku s stečajno upraviteljico in novimi avstrijskimi partnerji pojasnil Matjaž Drozg, sindikalni predstavnik v Almontu iz Slovenske Bistrice.

Včeraj zjutraj so 104 delavci v Almontu začeli stavkati, kar so napovedali že pred uvedbo stečaja podjetja. Vodstvo jim dolguje polovico aprilske in celo majsko plačo ter regres. Te naj bi dobili poplačane prednostno iz stečajne mase in nekaj iz jamstvenega sklada.

Stečajna upraviteljica Romana Kruhar Puc je delavcem obljubila, da jim bo jutri razdelila sklepe o odpovedi delovnega razmerja. Nekaj jih bo še ostalo zaposlenih, da bodo lahko dokončali
naročila.

"Bistven je dogovor med Alumero, ki želi prevzeti podjetje, in Hypo Leasingom, ki je lastnik poslovnih prostorov in večine strojev," je dodal Drozg, ki ne vidi ovir, da ne bi podjetje spet zaživelo.

Komentarjev 1
  • Realist 12:31 28.junij 2012.

    Takšne novice so za ta čas kar običajne. Sicer mi je zelo žal vseh delavcev, ampak po drugi strani pa razumem Hypo leasing. Časi so težki in ne more leasing kar tako nekaj financirati oz. iti v neke poslovne odločitve, ...prikaži več ki ne prinašajo ničesar. pa saj ni Hypo sedaj neka dobrodelna ustanova d abi morala kar vse financirati, kdo bo pa zdevo pokril, če se plani ne izidejo? V kolikor bo naložba vredna zaupanja mislim, da hypotu ne bo problem stopiti v to investicijo!