Avto namesto avtobusa

Foto: Žurnal24 Robert Srabotič, predsednik uprave, pravi, da je nekajkrat na teden tudi sam dne
Iskra. Prvi dan je dva delavca v Kranj peljal avtobus, včeraj pa službeni avto.
Oglej si celoten članek

Dva od 30 semiških delavcev, ki sta sprejela ponujeno delo v kranjski Iskri Mis, se včeraj tja nista odpeljala z avtobusom kot v ponedeljek, ampak, kot nam je povedal Robert Srabotič, predsednik uprave podjetij Iskra Kondenzatorji in Iskra Mis, s službenim avtomobilom.

Odpravnine

Delavci. Osemindvajset od 30 delavcev, ki so pred enim tednom prejeli pogodbe o prezaposlitvi v kranjsko Iskro Mis in bi se na delo morali voziti v Kranj, se je raje odločilo za sporazumno odpoved, pravi Srabotič.

“Dobili bodo odpravnine, vse je v skladu z zakonom,”
zatrjuje.

Ali bo tako tudi v prihodnje, še ne ve: “Našli bomo možnost, ki bo sprejemljiva tako za delavca kot ekonomiko.”

Delo za zdaj razdelili
Glede odločitve preostalih 28 delavcev, da se v Kranj ne bodo vozili, Srabotič pravi, da jo razume in spoštuje: “Smo se pa zaradi tega znašli v novem, težavnem položaju: delo, ki so ga opravljali, bo treba narediti.”

Ali si bodo pri tem pomagali z notranjimi rezervami, preoblikovanjem poslovnih procesov ali bodo morali celo na novo zaposlovati, ta trenutek še ne more reči:

“Vsem direktorjem smo dali naloge, naj vsak v svojem oddelku z notranjimi rezervami poskuša te luknje za zdaj zapolniti.”

Ker želijo projekt centralizacije strokovnih služb vseeno nadaljevati, bodo, dodaja, prisiljeni v večje dnevne migracije iz Kranja v Semič in nazaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.