Slovenija
44 ogledov

Avto namesto avtobusa

Robert Srabotič, predsednik uprave, pravi, da je nekajkrat na teden tudi sam dne Žurnal24 main
Iskra. Prvi dan je dva delavca v Kranj peljal avtobus, včeraj pa službeni avto.

Dva od 30 semiških delavcev, ki sta sprejela ponujeno delo v kranjski Iskri Mis, se včeraj tja nista odpeljala z avtobusom kot v ponedeljek, ampak, kot nam je povedal Robert Srabotič, predsednik uprave podjetij Iskra Kondenzatorji in Iskra Mis, s službenim avtomobilom.

Odpravnine

Delavci. Osemindvajset od 30 delavcev, ki so pred enim tednom prejeli pogodbe o prezaposlitvi v kranjsko Iskro Mis in bi se na delo morali voziti v Kranj, se je raje odločilo za sporazumno odpoved, pravi Srabotič.

“Dobili bodo odpravnine, vse je v skladu z zakonom,”
zatrjuje.

Ali bo tako tudi v prihodnje, še ne ve: “Našli bomo možnost, ki bo sprejemljiva tako za delavca kot ekonomiko.”

Delo za zdaj razdelili
Glede odločitve preostalih 28 delavcev, da se v Kranj ne bodo vozili, Srabotič pravi, da jo razume in spoštuje: “Smo se pa zaradi tega znašli v novem, težavnem položaju: delo, ki so ga opravljali, bo treba narediti.”

Ali si bodo pri tem pomagali z notranjimi rezervami, preoblikovanjem poslovnih procesov ali bodo morali celo na novo zaposlovati, ta trenutek še ne more reči:

“Vsem direktorjem smo dali naloge, naj vsak v svojem oddelku z notranjimi rezervami poskuša te luknje za zdaj zapolniti.”

Ker želijo projekt centralizacije strokovnih služb vseeno nadaljevati, bodo, dodaja, prisiljeni v večje dnevne migracije iz Kranja v Semič in nazaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.