Avtobus bo padel v reko

Foto: Žurnal24 Poleg simulacij različnih nesreč, bodo potekale tudi demonstracije prve pomoči,
V Novem mestu bodo od jutri do sobote potekali 3. dnevi zaščite in reševanja.
Oglej si celoten članek

Na Novem trgu, Glavnem trgu, na Loki, pred upravno enoto in v Planetu Tuš bodo ob 3. dnevih zaščite in reševanja potekale različne dejavnosti. Predsednik organizacijskega odbora prireditve Miran Bogataj izpostavlja akcijo Krka 2009 (padec avtobusa s potniki v reko Krko), tekmovanje gasilskih desetin, evakuacijske vaje, dejavnosti policije in sveta za preventivno dejavnost v cestnem prometu ter razstavo dela opreme sil za zaščito in reševanje.

" Dogodek pomaga k večji ozaveščenosti med prebivalci, da lahko sami največ naredimo za lastno varnost in varnost premoženja," pravi župan Alojzij Muhič. Prav zato so za lokacijo dogodkov izbrali center mesta, da bi načine zaščite in reševanja čim bolj približali javnosti.

Glavni trg od Mladinske knjige do vodnjaka je zaprt do nedelje, prav tako je zaprto parkirišče na Novem trgu, veljata pa tudi delna zapora vozišča in popolna zapora parkirnih prostorov od Sokolske do Jenkove ulice. Mestni avtobusi te dni vozijo brezplačno, na voljo pa bo tudi turistični vlak, ki bo vozil na relacijah od prizorišča do prizorišča

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.