Slovenija
18 ogledov

Avtobus bo padel v reko

Poleg simulacij različnih nesreč, bodo potekale tudi demonstracije prve pomoči, Žurnal24 main
V Novem mestu bodo od jutri do sobote potekali 3. dnevi zaščite in reševanja.

Na Novem trgu, Glavnem trgu, na Loki, pred upravno enoto in v Planetu Tuš bodo ob 3. dnevih zaščite in reševanja potekale različne dejavnosti. Predsednik organizacijskega odbora prireditve Miran Bogataj izpostavlja akcijo Krka 2009 (padec avtobusa s potniki v reko Krko), tekmovanje gasilskih desetin, evakuacijske vaje, dejavnosti policije in sveta za preventivno dejavnost v cestnem prometu ter razstavo dela opreme sil za zaščito in reševanje.

" Dogodek pomaga k večji ozaveščenosti med prebivalci, da lahko sami največ naredimo za lastno varnost in varnost premoženja," pravi župan Alojzij Muhič. Prav zato so za lokacijo dogodkov izbrali center mesta, da bi načine zaščite in reševanja čim bolj približali javnosti.

Glavni trg od Mladinske knjige do vodnjaka je zaprt do nedelje, prav tako je zaprto parkirišče na Novem trgu, veljata pa tudi delna zapora vozišča in popolna zapora parkirnih prostorov od Sokolske do Jenkove ulice. Mestni avtobusi te dni vozijo brezplačno, na voljo pa bo tudi turistični vlak, ki bo vozil na relacijah od prizorišča do prizorišča

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.