Babno polje -25 stopinj

Foto: Žurnal24 Fotografijo, ki dokazuje nizko nočno temperaturo, nam je poslal bralec iz Dolenj
Najhladnejše jutro v letošnji zimi. Čez dan topleje, jutri in v nadaljevanju tedna odjuga.
Oglej si celoten članek

Sibirski mraz. Najnižjo temperaturo to jutro so namerili na Babnem polju, kjer je po podatkih Urada za meteorologijo pri Arsu kar 25 stopinj Celzija pod ničlo. Na letališču Cerklje ob Krki jih imajo -20, ravno tako tudi v Iliriski Bistrici. Kot je zjutraj povedal Benedikt Strajnar, se tako nizke temperature pojavljajo še v krški kotlini, ponekod na vzhodu države in v alpskih dolinah. Kot zanimivost, na Kredarici je jutranja temperatura ob 7. uri znašala -16 stopinj.

-19 stopinj je bilo ob 7. uri v Črnomlju, Lendavi in Celju, stopinjo več so namerili v Postojni. V prestolnici je bilo -10 stopinj Celzija, na Dolenjskem, v Nvoem mestu -15, v Mariboru -14, v Kopru -4.

Kot so na uradu za meteorologijo napovedali že v začetku tedna, bo Slovenijo jutri zajela odjuga, ki bo prinesla tudi dežne padavine. Jutri se bo dež pomešal med snežinke najprej na Primorskem in Notranjskem. Tudi v nadaljevanju tedna bo topleje kot prejšnji teden, na praznični dan v soboto pa naj bi bilo po današnji napovedi suho.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.