Slovenija
14 ogledov

Babno polje -25 stopinj

Fotografijo, ki dokazuje nizko nočno temperaturo, nam je poslal bralec iz Dolenj Žurnal24 main
Najhladnejše jutro v letošnji zimi. Čez dan topleje, jutri in v nadaljevanju tedna odjuga.

Sibirski mraz. Najnižjo temperaturo to jutro so namerili na Babnem polju, kjer je po podatkih Urada za meteorologijo pri Arsu kar 25 stopinj Celzija pod ničlo. Na letališču Cerklje ob Krki jih imajo -20, ravno tako tudi v Iliriski Bistrici. Kot je zjutraj povedal Benedikt Strajnar, se tako nizke temperature pojavljajo še v krški kotlini, ponekod na vzhodu države in v alpskih dolinah. Kot zanimivost, na Kredarici je jutranja temperatura ob 7. uri znašala -16 stopinj.

-19 stopinj je bilo ob 7. uri v Črnomlju, Lendavi in Celju, stopinjo več so namerili v Postojni. V prestolnici je bilo -10 stopinj Celzija, na Dolenjskem, v Nvoem mestu -15, v Mariboru -14, v Kopru -4.

Kot so na uradu za meteorologijo napovedali že v začetku tedna, bo Slovenijo jutri zajela odjuga, ki bo prinesla tudi dežne padavine. Jutri se bo dež pomešal med snežinke najprej na Primorskem in Notranjskem. Tudi v nadaljevanju tedna bo topleje kot prejšnji teden, na praznični dan v soboto pa naj bi bilo po današnji napovedi suho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.