Banka NLB med najvarnejšimi

Foto: Žurnal24 (Foto: Dejan Mijovič)
NLB se je uvrstila na tretje mesto najvarnejših bank v Srednji in Vzhodni Evropi.
Oglej si celoten članek

Mednarodna finančna revija Global Finance je tudi letos izbrala 50 najbolj varnih bank na svetu. Prva tri mesta so zasedle nemška KfW, francoska Caisse des Depots et Consignations (CDC) in nizozemska Bank Nederlandse Gemeenten.

NLB na tretjem mestu
Global Finance je prvič letos izbor najbolj varne banke organiziral tudi na regijski ravni. Kot najbolj varna banka v Srednji in Vzhodni Evropi je bila prepoznana Ceska Sporitelna, sledila pa ji je prav tako češka Komercni Banka. Od slovenskih bank se je v tej kategoriji najvišje, na tretje mesto, uvrstila NLB.

Global Finance najvarnejše banke izbira na podlagi dolgoročne ocene kreditnega tveganja in bilančne vsote 500 največjih bank. Dolžniške krize evropskih držav in zaskrbljenost zaradi globalnega gospodarskega okrevanja v ospredje ponovno postavljajo varnost bank, ugotavljajo pri reviji Global Finance.

"Bolj kot kadarkoli prej stranke po vsem svetu nizko stopnjo kreditnega tveganja ocenjujejo kot ključno značilnost bank, s katerimi poslujejo," je menil založnik Global Financea Joseph D. Giarraputo. "Te banke imajo soliden kapitalski položaj ter superiorne sposobnosti upravljanja s tveganjem," je menil o bankah, ki so se uvrstile na seznam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.