Slovenija
30 ogledov

Banka NLB med najvarnejšimi

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
NLB se je uvrstila na tretje mesto najvarnejših bank v Srednji in Vzhodni Evropi.

Mednarodna finančna revija Global Finance je tudi letos izbrala 50 najbolj varnih bank na svetu. Prva tri mesta so zasedle nemška KfW, francoska Caisse des Depots et Consignations (CDC) in nizozemska Bank Nederlandse Gemeenten.

NLB na tretjem mestu
Global Finance je prvič letos izbor najbolj varne banke organiziral tudi na regijski ravni. Kot najbolj varna banka v Srednji in Vzhodni Evropi je bila prepoznana Ceska Sporitelna, sledila pa ji je prav tako češka Komercni Banka. Od slovenskih bank se je v tej kategoriji najvišje, na tretje mesto, uvrstila NLB.

Global Finance najvarnejše banke izbira na podlagi dolgoročne ocene kreditnega tveganja in bilančne vsote 500 največjih bank. Dolžniške krize evropskih držav in zaskrbljenost zaradi globalnega gospodarskega okrevanja v ospredje ponovno postavljajo varnost bank, ugotavljajo pri reviji Global Finance.

"Bolj kot kadarkoli prej stranke po vsem svetu nizko stopnjo kreditnega tveganja ocenjujejo kot ključno značilnost bank, s katerimi poslujejo," je menil založnik Global Financea Joseph D. Giarraputo. "Te banke imajo soliden kapitalski položaj ter superiorne sposobnosti upravljanja s tveganjem," je menil o bankah, ki so se uvrstile na seznam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.