Banka razkrila, kako se goljufi lotevajo Slovencev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V zadnjem času zaznavamo večje število poskusov phishing napadov, ciljanih na uporabnike, ki prodajajo izdelke preko spletnih oglasov, so sporočili z UniCredit banke.
Oglej si celoten članek

"Trenutno se spletni goljufi osredotočajo na prodajalce na platformi Facebook Marketplace, kjer se jim predstavljajo kot kupci. Oškodovanca kontaktirajo preko aplikacije Messenger, kjer jim sporočijo, da želijo kupiti izdelek ter ga prevzeti in plačati preko 'storitve' ene izmed dostavnih služb (DPD, DHL, Pošta Slovenije) in zahtevajo e-naslov, na katerega bodo iz dostavne službe poslali podrobnosti o prevzemu. Žrtev prejme elektronsko sporočilo (v imenu dostavne službe), ki je dejansko lažno sporočilo goljufov. Z dodano spletno povezavo preusmerijo prodajalca na lažno spletno stran, ki lahko vsebuje tudi izbirnik za različne slovenske banke in preko katerega spletni goljufi pridobijo vse potrebne podatke, da prevzamejo uporabnikov profil," so zapisali predstavniki banke.

Več o tem, kako vešči smo Slovenci, ko gre za ugotavljanje goljufivih namenov, lahko preberete na tej povezavi.

Pri prodaji preko spletnih oglasov bodite pozorni, če vas kupec poskuša prepričati v koriščenje 'novih storitev', ki jih ponuja dostavna služba ali spletni oglasnik. Velika verjetnost je, da je na drugi strani spletni goljuf, ki želi na nezakonit način do vaših sredstev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 10:18 19. Oktober 2023.

    a to banke povedo kako nategujejo same ? ! kredit čist pocen. brez stroškov upravljanja.. visoki donosi.. dražitev storitev in …

  • 08:09 19. Oktober 2023.

    A je banka razkrila,kako goljufa varčevalce,bolj da ne

  • 19:25 18. Oktober 2023.

    To samo teraš u kurac. Jaz jih sicer prijavljam FB, vendar vedno dobim odgovor, da je vse po predpisih in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.