Bankama odvzete pravice v Laškem

Foto: Žurnal24 (Foto: BOBO)
Pivovarna Laško. NLB in Banka Celje sta ostali brez glasovalnih pravic pri zaplenjenih delnicah pivovarne.
Oglej si celoten članek

Pivovarna Laško je namreč danes prejela odločbo Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP), s katero je ta ugotovila usklajeno delovanje Nove Ljubljanske banke in Banke Celje, ko sta zasegli 26,40 odstotka delnic pivovarne.

S tem sta namreč presegli prevzemni prag, zato jima je ATVP odvzel glasovalne pravice vse dokler "skupaj ali ena izmed njiju v imenu in za račun obeh ne podata prevzemne ponudbe ali odtujita delnic laške pivovarne oziroma zmanjšata deleže tako, da prevzemnega praga skupaj ne bosta več presegali."

NLB in Banka Celje sta namreč lastniško povezani – Banka Celje je v skoraj 49-odstotni lasti NLB.

Druge banke oprane
ATVP je na drugi strani ustavila postopek ugotavljanja doseganja prevzemnega praga oziroma prepovedi uresničevanja glasovalnih pravic zoper Abanko Vipa, Gorenjsko banko, Banko Koper, Probanko in Novo kreditno banko Maribor, so v sporočilu še zapisali v Pivovarni Laško.

ATVP je postopek proti bankam začela zaradi suma usklajenega delovanja v primeru zasega delnic Pivovarne Laško in Mercatorja Infond Holdingu. O sumih kršitve prevzemne zakonodaje v primeru Mercatorja naj ATVP po pisanju Dnevnika še ne bi dokončno odločila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.