Banke spet znižale obresti za depozite

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Osveženi podatki v primerjalniku depozitov: vse banke razen ene so znižale obrestne mere, opozarja Zveza potrošnikov Slovenije.
Oglej si celoten članek

V povprečju so se obrestne mere za 1-letno vezavo denarja v depozitu z nespremenljivo obrestno mero v primerjavi z lanskim decembrom znižale kar za petino.

Razlike med obrestnimi merami bank so še vedno občutne. Najbolj ugodna ponudba depozitov za trimesečni, enoletni in dvoletni depozit vam je na voljo pri Sberbank, Gorenjski banki, Delavski hranilnici in Abanki. Najnižje obresti pa vam bodo za 1.500 evrski depozit izplačali pri bankah Raiffeisen, Unicredit in NLB in SKB.

Če želite z denarjem, ki ga imate na strani nekaj več pridobiti z obrestmi, predvsem pa – kot opozarja ZPS – banke spodbuditi h konkurenčnejši ponudbi, lahko svoje prihranke prenesete na drugo banko, ki bo zanj ponudila več.

Gre za enostaven postopek, svetuje Zveza potrošnikov Slovenije, zaradi varčevanja vam tudi ne bo potrebno zamenjati bančnega računa 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:46 19. Februar 2015.

    Ruska banka, je imela še prejšni teden , z bonusom, 1,9 % letno..

  • 18:47 19. Februar 2015.

    te banke so obupne, podpiram bankrot državnih bank

  • to je posledica turbodokapitalizacije bank. noben nima nč od tega..ne gospodarstvo ne posamezniki...sam finančni trgi pa tisti k bojo kupil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.