Slovenija
35 ogledov

Banke spet znižale obresti za depozite

banka Anže Petkovšek
Osveženi podatki v primerjalniku depozitov: vse banke razen ene so znižale obrestne mere, opozarja Zveza potrošnikov Slovenije.

V povprečju so se obrestne mere za 1-letno vezavo denarja v depozitu z nespremenljivo obrestno mero v primerjavi z lanskim decembrom znižale kar za petino.

Razlike med obrestnimi merami bank so še vedno občutne. Najbolj ugodna ponudba depozitov za trimesečni, enoletni in dvoletni depozit vam je na voljo pri Sberbank, Gorenjski banki, Delavski hranilnici in Abanki. Najnižje obresti pa vam bodo za 1.500 evrski depozit izplačali pri bankah Raiffeisen, Unicredit in NLB in SKB.

Če želite z denarjem, ki ga imate na strani nekaj več pridobiti z obrestmi, predvsem pa – kot opozarja ZPS – banke spodbuditi h konkurenčnejši ponudbi, lahko svoje prihranke prenesete na drugo banko, ki bo zanj ponudila več.

Gre za enostaven postopek, svetuje Zveza potrošnikov Slovenije, zaradi varčevanja vam tudi ne bo potrebno zamenjati bančnega računa 

Komentarjev 3
  • kapibara 19:46 19.februar 2015.

    Ruska banka, je imela še prejšni teden , z bonusom, 1,9 % letno..

  • dragec 18:47 19.februar 2015.

    te banke so obupne, podpiram bankrot državnih bank

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:18 19.februar 2015.

    to je posledica turbodokapitalizacije bank. noben nima nč od tega..ne gospodarstvo ne posamezniki...sam finančni trgi pa tisti k bojo kupil naše banke polne denarja.