Banke z navodili za upokojence pred izplačilom pokojnin

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Upokojenci naj 31. marca, ko bodo na račune nakazane pokojnine, banke in hranilnice obiščejo le v nujnem primeru.
Oglej si celoten članek

V torek, 31. marca, bodo upokojenci na svoje račune prejeli nakazane pokojnine. Banke in hranilnice, članice Združenja bank Slovenije, so zato v zaščito svojih strank ter zaposlenih pozvale upokojence, naj pridejo v poslovalnice le v nujnih primerih. 

Upokojencem v razmerah epidemije koronavirusa svetujejo naslednje: 
1. Denar dvignite na bankomatu. - Vsem upokojencem, ki imajo bančno kartico, svetujejo, da opravijo dvig na bankomatu. 

2. Poslujte brez gotovine. - Upokojenci, ki uporabljajo spletno ali mobilno banko, naj opravijo bančne posle na daljavo. Svetujejo tudi izogibanje plačevanju z gotovino. Priporočajo uporabo kartic, še posebej brezstične kartice, ali pa plačevanje z mobilnim telefonom. 

3. Pooblaščeni na računu lahko pomagajo. - Tisti, ki so za dostop do svojih računov koga pooblastili, lahko za pomoč prosijo pooblaščenca. Pooblaščenci lahko prek svojih digitalnih poti uredijo tako plačilo položnic, spletne nakupe, v primeru, da bi potrebovali gotovino, pa jo tudi dvignejo na bankomatu. V Združenju bank Slovenije priporočajo upokojencem, ki ne uporabljajo bančne kartice, da uredijo dvig pokojnine prek pooblaščene osebe. 

V Združenju bank Slovenije poudarjajo, da je v primerih, ko je obisk bančne poslovalnice neizogiben, treba upoštevati vse preventivne higienske in varstvene ukrepe ter navodila poslovalnic. "V poslovalnice vstopajte posamično, ohranite priporočeno razdaljo med vami in ostalimi prisotnimi v banki. Kjer je to potrebno, najavite svoj prihod v poslovalnico. Po vsakem stiku ali opravilu si umijte ter razkužite roke ter vaše naprave, ki ste jih uporabljali. Razkužilo je smiselno imeti ves čas pri sebi v torbi," svetujejo. 

Koronavirus To so ukrepi, ki jih državi predlagajo sindikati

Zaradi izplačila pokojnin daljši delovni čas

V torek, 31. marca, ko bodo izplačane pokojnine bodo delujoče poslovalnice bank in hranilnic večinoma odprte od 8. do 13. ure oziroma glede na objavljen delovni čas posamezne banke in hranilnice.

Stranke se v primeru vprašanj lahko obrnejo na banko ali hranilnico prek kontaktnega centra, s sporočilom prek spleta ali elektronske banke ali pa prek video klepeta, kjer je to možno. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.