Bavčar in Šrot bosta zaslišana

Foto: Žurnal24 (Foto: Nik Rovan)
Preiskovalna sodnica bo zaradi prodaje 7,3-odstotnega paketa delnic Istrabenza v tem tednu zaslišala nekdanja prva moža Pivovarne Laško in Istrabenza Boška Šrota in Igorja Bavčarja.
Oglej si celoten članek

Spomnino, da je pred tremi meseci skupina tožilcev organiziranega kriminala vložila zahtevo za preiskavo sumov kaznivih dejanj pri prodaji 7,3-odstotnega paketa delnic Istrabenza, ki je izpod okrilja Pivovarne Laško prešel v last podjetij, naklonjenih tedanji upravi Istrabenza.

Po poročanju Dnevnika naj bi bila zaslišanja vseh devetih obdolžencev končana še ta teden. Za omenjni časnik so na ljubljanskem okrožnem sodišču pojasnili, da sodna preiskava še ni bila uvedena, saj preiskovalna sodnica šele opravlja posamezna preiskovalna dejanja.  Poudarili pa so, da je tako imenovana zadeva Bavčar-Šrot "prednostna predvsem zaradi začasnega zavarovanja premoženja".

Sodišče je Bavčarju prepoved razpolaganja z 2,4 milijona evrov, ki jih ima na računu pri NLB, nepremičninami in delnicami podaljšalo do konca junija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.