Slovenija
17 ogledov

Bavčar in Šrot bosta zaslišana

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Preiskovalna sodnica bo zaradi prodaje 7,3-odstotnega paketa delnic Istrabenza v tem tednu zaslišala nekdanja prva moža Pivovarne Laško in Istrabenza Boška Šrota in Igorja Bavčarja.

Spomnino, da je pred tremi meseci skupina tožilcev organiziranega kriminala vložila zahtevo za preiskavo sumov kaznivih dejanj pri prodaji 7,3-odstotnega paketa delnic Istrabenza, ki je izpod okrilja Pivovarne Laško prešel v last podjetij, naklonjenih tedanji upravi Istrabenza.

Po poročanju Dnevnika naj bi bila zaslišanja vseh devetih obdolžencev končana še ta teden. Za omenjni časnik so na ljubljanskem okrožnem sodišču pojasnili, da sodna preiskava še ni bila uvedena, saj preiskovalna sodnica šele opravlja posamezna preiskovalna dejanja.  Poudarili pa so, da je tako imenovana zadeva Bavčar-Šrot "prednostna predvsem zaradi začasnega zavarovanja premoženja".

Sodišče je Bavčarju prepoved razpolaganja z 2,4 milijona evrov, ki jih ima na računu pri NLB, nepremičninami in delnicami podaljšalo do konca junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.