Beg iz plačnega zapora

Foto: Žurnal24 Konrad Kuštrin opozarja, da v nekaterih zdravstvenih zavodih ne upoštevajo dogov
Nov plačni sistem.
Zdravnikom bi iz enotnega plačnega sistema sledili tudi profesorji in raziskovalci.
Oglej si celoten članek
Plačilo dežurstev
Spet odpovedi soglasij. “Ponovi se lahko scenarij, ko so zdravniki množično odpovedovali soglasja za nadurno delo,” opozarja predsednik Fidesa Kuštrin. Pravi, da številni javni zdravstveni zavodi niso izpolnili obvez iz septembrskega dogovora in bodo zato zdravniki za nadurno delo dobili nižje plačilo.

Izstop. “Zlasti naši visokošolski člani in tisti, ki delujejo na raziskovalnih inštitutih, se ogrevajo za izločitev tega specifičnega dela javnega sektorja iz enotnega plačnega sistema oziroma oblikovanje plač glede na njihov položaj,” pravi Branimir Štrukelj, glavni tajnik sindikata šolnikov Sviz. Profesorji in raziskovalci razmišljajo podobno kot zdravniki. Sindikat Fides je konec prejšnjega tedna napovedal, da pripravlja predlog nove kolektivne pogodbe za zdravnike.

Učinek domin
“To ne pomeni, da izstopamo iz javnega sektorja,” pove podpredsednik Fidesa Damjan Polh in doda: “Zavzemamo se za osnovno plačo, ki bo temeljila na pripravljenih standardih in normativih. Vse drugo bo del variabilnega dela plač. Skratka, hočemo fleksibilnejši plačni sistem.”

“Tak razmislek je legitimen. Moramo pa tudi vsi preostali razmisliti, kako bomo ravnali,”
izpostavi Štrukelj. “Takoj ko bo nekdo šel ven, bo to konec enotnega plačnega sistema. Podrl se bo z velikim truščem in velikim pompom,” pojasni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.