Bešič Loredana sodelavci zapuščajo kot po tekočem traku

Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
Zapustili so ga že trije sodelavci.
Oglej si celoten članek

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan ima očitno velike težave z iskanjem primernega kadra. Kot poroča Delo, je 7. septembra odpoved podal zdravnik Iztok Kos, v. d. direktorja generalnega direktorata za zdravstveno varstvo (DZV). Vlada je odločbo o Kosovi razrešitvi podala z včerajšnjim dnem, na njegovo mesto pa imenovala Tino Jamšek.

Pred njim pa sta ministrstvo že zapustili vodja kabineta Sandra Kašca in državna sekretarka Aleksandra Lah Topolšek. Bešič Loredan pravi, da niso izpolnili pričakovanj. 

Njegovi sodelavci pa prav veliko niso želeli razkriti, Kos naj bi dejal le, da so med njim in ministrom nastale prevelike razlike glede načina vodenja. 

Kadrovske menjave pričakujemo tudi na UKC Ljubljana, kjer je direktor Jože Golobič 7. septembra podal pisno izjavo o odstopu, h kateremu ga je že dalj časa pozival minister Bešič Loredan. 

Kdo bo nasledil Golobiča, bomo izvedeli kmalu.

Več sledi ...

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 07:29 13. September 2022.

    Napovedal je, stroge ukrepe proti koruptivnim zdravnikom...alora, gremo raje prej sami, kot z disciplinsko in sramoto v žepu !!! Kdo …

  • 00:01 13. September 2022.

    Baje je res kar težak! In ima nore zahteve!

  • 20:15 12. September 2022.

    Besic je tezak karakter in deloholik. Verjetno mnogi niso zmogli direktnih besed. Oz bi verjetno v mehkuzni druzbi sodilo v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.