Birokracija gre v zeleno

Foto: Žurnal24 vlada_zasedanje_zurnal24_23
Državne uslužbence bodo usposabljali, da bodo bolj ekološki.
Oglej si celoten članek

Slovenski državni uradniki morajo ugašati luči in računalnike, je danes sklenila vlada. Tudi z vodo bodo morali ravnati varčneje in z manj emisijami potovati na službenih potovanjih. To je pojasnil Jernej Stritih, ki je predstavil danes sprejeto vladno strategijo za okoljsko učinkovito državno upravo.

Strategija vključuje tudi priporočilo o klimatskih napravah. Ker kodeks oblačenja v državni upravi ni sprejet, verjetno birokrati poslej poleti ne bodo nosili oblek, ampak bolj sproščena oblačila, saj jim vlada priporoča, naj prostorov s klimatskimi napravami ne hladijo pod 24 stopinj. Pozimi pa naj jih ne grejejo na več kot 21 stopinj.

Državni uslužbenci bodo deležni tudi usposabljanja, da bodo okoljsko prijaznejši.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.