Bistričani s peticijo za avtocesto

Foto: Žurnal24 Člani CI bodo podpise pod peticijo Hočemo avtocesto! zbirali v soboto dopoldne p
Civilna iniciativa. Za čimprejšnjo, najkrajšo in najhitrejšo avtocesto med Ilirsko Bistrico in Postojno.
Oglej si celoten članek

Ilirska Bistrica. V sklopu neformalne skupine Nove ideje za razvoj območja Ilirske Bistrice, ki se je izoblikovala na spletnem omrežju Facebook, je zaživela civilna iniciativa (CI) za avtocesto Jelšane–Ilirska Bistrica–Postojna.

Za razvoj občine
Razlog za oblikovanje CI je strateški interes bistriške občine za čimprejšnjo izgradnjo najkrajše in najhitrejše avtocestne povezave, ki bi pripomogla k vsesplošnemu razvoju občine,” so povedali člani, ki so podpise peticije že začeli zbirati na spletu, v soboto od 9. do 11. ure pa jih bodo zbrali pri centru Mikoza. Predstavnik CI Gorazd Brne nam je pojasnil, da bodo peticijo županu Emilu Rojcu predali, ko jo bo podprlo relevantno število občanov.

Sicer pa si želijo, da bi stališče do avtoceste čim prej zavzel bistriški občinski svet, tako kot so storili sosednji – denimo postojnski je proti avtocesti čez območje občine –, ter da bi se občina dejavneje vključila v priprave na gradnjo, se zavzela za skrajšanje rokov in se intenzivneje dogovarjala s sosedami o trasi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.