Slovenija
47 ogledov

Bistričani s peticijo za avtocesto

Člani CI bodo podpise pod peticijo Hočemo avtocesto! zbirali v soboto dopoldne p Žurnal24 main
Civilna iniciativa. Za čimprejšnjo, najkrajšo in najhitrejšo avtocesto med Ilirsko Bistrico in Postojno.

Ilirska Bistrica. V sklopu neformalne skupine Nove ideje za razvoj območja Ilirske Bistrice, ki se je izoblikovala na spletnem omrežju Facebook, je zaživela civilna iniciativa (CI) za avtocesto Jelšane–Ilirska Bistrica–Postojna.

Za razvoj občine
Razlog za oblikovanje CI je strateški interes bistriške občine za čimprejšnjo izgradnjo najkrajše in najhitrejše avtocestne povezave, ki bi pripomogla k vsesplošnemu razvoju občine,” so povedali člani, ki so podpise peticije že začeli zbirati na spletu, v soboto od 9. do 11. ure pa jih bodo zbrali pri centru Mikoza. Predstavnik CI Gorazd Brne nam je pojasnil, da bodo peticijo županu Emilu Rojcu predali, ko jo bo podprlo relevantno število občanov.

Sicer pa si želijo, da bi stališče do avtoceste čim prej zavzel bistriški občinski svet, tako kot so storili sosednji – denimo postojnski je proti avtocesti čez območje občine –, ter da bi se občina dejavneje vključila v priprave na gradnjo, se zavzela za skrajšanje rokov in se intenzivneje dogovarjala s sosedami o trasi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.