Bivšemu šefu Sove kradli pred nosom

Foto: Suzana Kos slovenija 23.01.14. primer ukradene svetilke iz Marine, foto: suzana kos
Neobičajno. Iz portoroške marine, ki jo nadzoruje 30 kamer, ukradli bronaste ulične svetilke.
Oglej si celoten članek

Kraja. V portoroški marini so s pomola sredi tedna ponoči neznanci odnesli bronaste ulične svetilke; neuradno so jih odpeljali s plovilom, ki so ga zasidrali na zunanji strani pristanišča.

Kamere niso posnele ničesar, čeprav jih je v marini nameščenih okoli 30. Video-nadzor naj bi sicer povečal varnost plovil, ki so privezana pri njih. Eden od zaposlenih nam je povedal, da kamere zaradi slabega vzdrževanja oziroma pomanjkanja sredstev zanj ne delujejo brezhibno, vendar vodstvo marine – na njenem čelu je nekdanji šef Slovenske varnostno-obveščevalne agencije (Sove) Sebastjan Selan – to zanika.

Škode za 12 tisočakov

Po trditvah vodstva marina sicer velja za eno od najvarnejših v Jadranu. Prost dostop do notranjosti marine onemogoča ograja, na vhodu je varnostnik, 24 ur na dan pa ob njem deluje tudi marinska služba, skupina zaposlenih, ki skrbi za plovila in priveze in ki naj bi redno opravljala obhode.

Tatovi so ne glede na to neopaženo s pomola, na katerem so tudi privezi, odmontirali pet uličnih svetilk iz brona, škoda pa je ocenjena na 12.000 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 17:34 26. Januar 2014.

    Mogoče je to pot "odprta" pot do novih svetil :-)

  • 12:35 26. Januar 2014.

    smešna in neverjetna zgodbica. kako je mogoče, da se nekdo priveže z barko ob marini in odmontira ulične svetilke, še …

  • 12:25 26. Januar 2014.

    varna marina? haha, pa dej nehte, pred ocmi varnostnikov je slo ze tolko bark na prikolici mimo, da jim ni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.