Slovenija
30 ogledov

Bivšemu šefu Sove kradli pred nosom

slovenija 23.01.14. primer ukradene svetilke iz Marine, foto: suzana kos Suzana Kos
Neobičajno. Iz portoroške marine, ki jo nadzoruje 30 kamer, ukradli bronaste ulične svetilke.

Kraja. V portoroški marini so s pomola sredi tedna ponoči neznanci odnesli bronaste ulične svetilke; neuradno so jih odpeljali s plovilom, ki so ga zasidrali na zunanji strani pristanišča.

Kamere niso posnele ničesar, čeprav jih je v marini nameščenih okoli 30. Video-nadzor naj bi sicer povečal varnost plovil, ki so privezana pri njih. Eden od zaposlenih nam je povedal, da kamere zaradi slabega vzdrževanja oziroma pomanjkanja sredstev zanj ne delujejo brezhibno, vendar vodstvo marine – na njenem čelu je nekdanji šef Slovenske varnostno-obveščevalne agencije (Sove) Sebastjan Selan – to zanika.

Škode za 12 tisočakov

Po trditvah vodstva marina sicer velja za eno od najvarnejših v Jadranu. Prost dostop do notranjosti marine onemogoča ograja, na vhodu je varnostnik, 24 ur na dan pa ob njem deluje tudi marinska služba, skupina zaposlenih, ki skrbi za plovila in priveze in ki naj bi redno opravljala obhode.

Tatovi so ne glede na to neopaženo s pomola, na katerem so tudi privezi, odmontirali pet uličnih svetilk iz brona, škoda pa je ocenjena na 12.000 evrov.

Komentarjev 6
  • Zoran Srot 17:34 26.januar 2014.

    Mogoče je to pot "odprta" pot do novih svetil :-)

  • rompi 12:35 26.januar 2014.

    smešna in neverjetna zgodbica. kako je mogoče, da se nekdo priveže z barko ob marini in odmontira ulične svetilke, še prej mora seveda presekati električno napeljavo in izolirati žice, da se mu ne bi kaj zgodilo...in vse to stori neopaženo, ...prikaži več kljub 24-urni pozornosti delavcev marine in 30tim kameram???

  • speris 12:25 26.januar 2014.

    varna marina? haha, pa dej nehte, pred ocmi varnostnikov je slo ze tolko bark na prikolici mimo, da jim ni jasno nic.. Da ne govorimo kako celotna marina deluje.. Obupna marina, nisem vidu slabse.. Delavci delajo skoraj vsi napol na ...prikaži več crno, ker je lastnik marine nesposoben. Urejeno pa ni nic.. Hrana v obeh restavracijah je obupna in draga. Izgled pa je slabsi kot 30 let nazaj. pa se kaj bi se naslo..