Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Zagrebčan v Sloveniji kradel kot sraka

Denarnica Shutterstock
V priporu je pristal 65-letni Zagrebčan, ki je v Sloveniji ukradel številne denarnice. Ponavadi je dvigal denar in plačeval s kreditnimi karticami.

Celjski policisti so včeraj k preiskovalnemu sodniku privedli 65-letnega hrvaškega državljana, osumljenega, da je na širšem celjskem območju in tudi drugod po Sloveniji storil najmanj osemnajst tatvin in drznih tatvin.  

Že obsojen na Hrvaškem 

65-letni Zagrebčan je v zadnjem obdobju bival po različnih hotelih in motelih v Sloveniji. V preteklosti je na Hrvaškem že bil pravnomočno obsojen zaradi kaznivih dejanj tatvin. "Osumljeni je specialni povratnik kaznivih dejanj premoženjske narave," pravijo na PU Celje.

Preiskovalni sodnik mu je zaradi suma storitev najmanj osemnajstih kaznivih dejanj na območju Slovenije včeraj odredil pripor. 

Kradel kot sraka

Moški je osumljen, da je v začetku lanskega novembra iz pisarniških prostorov v občinski ustanovi v Celju ukradel moško denarnico z dokumenti in plačilnimi karticami in kmalu po tatvini poskušal opraviti še dva dviga gotovine na bankomatih, kar mu ni uspelo. 

V zdravstveni ustanovi v Velenju je v začetku decembra iz predala pisalne mize ukradel žensko torbico z dokumenti, plačilnimi karticami in gotovino. Takoj po tatvini je na različnih bankomatih v Velenju dvignil dobrih 500 evrov in nato v trgovinah trgovskega centra v Celju z ukradenimi karticami plačal še okoli 1.000 evrov nakupov. 

Istega dne je v Velenju ukradel še eno denarnico iz pisarniških prostorov kulturne ustanove in na različnih bankomatih dvignil 200 evrov, za skoraj 300 evrov pa je opravil še nakupe v različnih velenjskih trgovinah.

Osumljeni je denarnico s približno 100 evri gotovine in karticami ukradel tudi iz predala  v občinski ustanovi v Rogaški Slatini, konec novembra lani. Tudi v tem primeru je takoj po tatvini na različnih bankomatih v Rogaški Slatini in kasneje še v Brežicah dvignil 850 evrov.

Prav tako je v začetku decembra iz predala pisalne mize v občinski ustanovi v Ribnici ukradel žensko torbico. Z bančno kartico, na kateri je imela lastnica zapisano bančno kodo, je takoj po tatvini dvignil dobrih 600 evrov, z ukradeno kartico pa si je privoščil še nakup ročne ure, vredne okoli 60 evrov. 

Všeč so mu torbice in denarnice

Poleg  že omenjenega je hrvaški državljan osumljen še najmanj trinajstih tatvin na območju Slovenije, v katerih je oškodovancem povzročil za približno 3.500 evrov škode. "V vseh primerih je kradel le torbice in denarnice in to iz prostorov različnih ustanov," pojasnjujejo na celjski policijski upravi. 

Komentarjev 2
  • softundsicher 16:34 15.januar 2014.

    Po moje bi morali kazensko preganjati tudi tiste, ki nosijo PIN zraven kartice.

  • mokmelk 16:27 15.januar 2014.

    Ta je vedel, kje mora krasti...če bi meni izpulil denarnico, bi našel 2,60 E in urbano, da bi se lahko 2x peljal čez Ljubljano (pa še rima se)