Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Žalčan kradel kot sraka

Zasežen nakit PU Celje
Policisti prijeli 26-letnega Žalčana, ki je v Celju in bližnji okolici kradel najmanj dvajsetkrat.

"Tatvine je izvrševal na izredno predrzen način, kradel je večinoma iz stanovanjskih hiš v Celju in bližnji okolici. V večini primerov je opazoval lastnike hiš in izkoristil njihove krajše odsotnosti, ko so na primer za krajši čas odšli na vrt oziroma opravljali dela v okolici hiš  in pri tem niso zaklenili vrat. V več primerih je v odklenjene hiše vstopil tudi ko so bili lastniki v hišah," pojasnjujejo na PU Celje.

Kradel je predvsem  gotovino, zlatnino in bančne kartice, nekajkrat pa tudi mobilne telefone. Če je v hiši našel še PIN kodo, je tudi dvigoval denar na bankomatih. Zlatnino pa je večinoma prodajal sproti. Povzročil je za najmanj 20.000 evrov škode. Za 26-letnika, ki je odvisnik od prepovedanih drog in je bil v zadnjih letih že štirikrat pravnomočno obsojen zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, je sodnik odredil pripor.

Zaklepajte tudi, ko ste doma

Pri tem na PU Celje opozarjajo občane, naj vhodna vrata hiš in stanovanj skrbno zaklepajo tudi, kadar so doma ali kadar stanovanja zapuščajo le za kratek čas. "Prav tako opozarjamo naj PIN kode bančnih kartic ne zapisujejo nanje oziroma naj ji ne hranijo na listkih poleg kartic. Storilcem, ki kartice ukradejo, s tem omogočijo dvige gotovine na bankomatih oziroma uporabe kartic za plačila v trgovinah," so še zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.