Bivši kmetijski minister "Na planincah" prijavil inšpekciji

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Nekdanji kmetijski minister Dejan Židan je Danone zaradi znamke Na planincah prijavil na tržni inšpektorat in inšpektorat za kmetijstvo. Danone Slovenija: "Na planincah" odraža mleko iz Alp in in se ne naslanjamo na karkoli slovenskega.
Oglej si celoten članek

Nekdanji kmetijski minister Dejan Židan meni, da gre za sum zavajanja potrošnika o poreklu blaga, zato je podal omenjeni prijavi ter pobudo ministru za kmetijstvo in okolje Francu Bogoviču.

"Očitno je, da pri velikih tujih korporacijah tovrstni primeri zavajanja potrošnika, s sklicevanjem na nacionalni izvor izdelka, s pomočjo nekorektne izrabe posameznih motivov slovenstva postajajo trend, česar pa ne bi smeli dopustiti," je kritičen Židan.

Kampanja je naletela na močan odziv tako javnosti kot stroke. Predsednica upravnega odbora oglaševalske zbornice Milena Štular ugotavlja, da je Danone na trg poslal izdelek, ki je proizveden samo za slovenski trg, ki ima vso slovensko deklaracijo in ime Na planincah.

Kupec šele na etiketi izdelka prebere ime proizvajalca in ugotovi, da je v ozadju francoska nacionalna družba Danone. "Tako se poskuša proizvajalec z izdelkom spet približati slovenskemu potrošniku, ker igra na noto slovenskosti," meni Štularjeva.

"Takšna ravnanja so v času, ko se slovenski potrošnik še posebej zaveda vedno večje potrebe, da kupuje slovenske izdelke, ki so kakovostni, s tradicijo in visokimi standardi varnosti ter tako v krizi pomaga domačemu proizvajalcu, še posebej sporna in moralno vprašljiva," je opozoril Židan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 15:04 3. April 2012.

    V Sloveniji nam zelo malo fali pa bodo na policah trgovin samo še tuji izdelki. V nekaterih trgovinah tako itak …

  • 09:52 3. April 2012.

    Tudi sama se strinjam, da so šli s to kampanijo čez rob dobrega okusa. Oglašujejo nekaj kar sploh ni slovensko …

  • 14:51 2. April 2012.

    Tale kampanija in pa oglasi s strani podjetja Danone so neokusni in gre za totalno zavajanje nas potrošnikov in v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.