Blagovne rezerve naj bi povečali za deset milijonov litrov vina

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Vino naj bi spremenili v etanol in dezinfekcijska sredstva.
Oglej si celoten članek

Na Zavod za blagovne rezerve so po poročanju Tarče poleg dobave zaščitne opreme prevalili tudi reševanje težav mesne in mlečne industrije.

Vlada jih je po navedbah nacionalne televizije zadolžila za odkup skoraj 17 milijonov litrov mleka, 1500 ton piščančjega mesa in prav toliko govedine, napovedali pa so tudi odkup drobnice in divjačine.

Soočenje Gale - Počivalšek Zdravnik Knafelj: Ventilatorji za bolnike s covid-19 niso primerni

Blagovne rezerve naj bi povečali tudi za deset milijonov litrov vina v vrednosti 15 milijonov evrov, ki naj bi se predelalo v etanol in dezinfekcijska sredstva. 

Predelan etanol po desetkratni ceni

A izračun uslužbencev je pokazal, da liter etanola stane en evro in pol, strošek etanola, predelanega iz vina pa je desetkrat višji od trenutne nabavne cene etanola, torej 15 evrov.

Naročenih 220 kosov Stroka negativno ocenila ventilatorje Geneplanet

Dobava dezinfekcijskih sredstev je, kot so še poudarili na Tarči, tudi v zdajšnjih kriznih časih nemotena.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:15 1. Maj 2020.

    To še spijemo pa gremo . Problem Slovenije ni alkoholizem ampak korupcija .

  • 07:38 1. Maj 2020.

    Dokler ne bo spremembe volilnega sistema, kjer kriminalci nimajo pravice volit, biti izvoljeni ter jim je po prestani kazni za …

  • Ivo
    03:07 1. Maj 2020.

    Katera vinska klet je dobavitelj? Ne boste nikoli ugotovili naveze, ga preveč pijejo vsi, a?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.