Bled: "Smo čisto na koncu z živci"

Foto: Profimedia
Občina Bled in Štab Civilne zaščite Bled sporočata: "Spoštujte uredbo vlade in ostanite doma!"
Oglej si celoten članek

Prva lepa sobota je na Bled tokrat žal privabila veliko število ljudi iz drugih krajev Slovenije, očitno naveličanih karantene in željnih pomladnih sončnih žarkov. Občinski redarji in policisti so imeli tako veliko dela, predvsem na sprehajalnih poteh ob jezeru, so sporočili z občine Bled.

Občinski štab civilne zaščite je o tem obvestil tudi Regijski štab CZ v Kranju, javno podjetje Infrastruktura pa je s trakovi zavarovalo klopce v parkih. Tega jim do sedaj ni bilo treba storiti, saj so domačini dosledno spoštovali uredbo.

Da je bilo danes na Bledu ogromno dnevnih obiskovalcev iz vse Slovenije, pritrjujejo tudi V Turizmu Bled in dodajajo, da so čisto na koncu z živci.

"Res smo se tega bali. Ne morem verjeti, da je zavest naših sodržavljanov – tukaj ne moremo kriviti nobenih tujcev, ker smo sami v Sloveniji – da smo tako nezavedni, neodgovorni, nesramni in oholi in prepotentni, da se ne držimo teh zares premišljenih ukrepov, ki jih imamo. To presega vse meje. Lepo vas prosim, vse Slovence, saj imate okrog sebe tudi lepo okolje. Bled ni nič drugega kot ena druga lokalna skupnost, kjer mi živimo in za enkrat imamo en primer okužbe. Lepo vas prosim, da ne hodite na Bled, v Bohinj, v Gorje in naprej na Pokljuko. Ostanite doma," je Slovence pozval župan Bleda Janez Fajfar. Njegovi občani, kot pravi, ostajajo doma. Kot je poudaril, Bled, Bohinj in Pokljuka ne bodo nikamor odšli. "Nekaj tednov moramo potrpeti, lepo vas prosim."

Slovenija Vlada o dodatni omejitvi gibanja: iz stanovanj le v najnujnejših primerih

 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 36

  • 16:56 29. Marec 2020.

    ocitno ne boste srecni, dokler jih ne bodo zaceli streljati...

  • 12:04 29. Marec 2020.

    Blejski župan ne pozna svojega kraja niti svojih pooblastil ! Na Bled vodita samo 2 cesti ! Če z redarji …

  • 11:09 29. Marec 2020.

    Omejitev na občine... Če vsi prebivalci Mestne občine Ljubljana pridejo na izletniške točke v Mestni občini Ljubljana, bo v Mestni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.