Slovenija
67010 ogledov

Vlada o dodatni omejitvi gibanja: iz stanovanj le v najnujnejših primerih

koronavirus Saša Despot
Uradni govorec vlade je sporočil, da so notranjemu ministru naročili, da dopolni odlok o omejitvi druženja.

Ministru za notranje zadeve Alešu Hojsu je vlada naložila, da dopolni odlok, ga potrdi na dopisni seji in uveljavi. Kaj naj bi ta odlok prinesel, še ni znano. Možnosti je več, nekaj od njih je tekom dneva v izjavah za medije nanizal govorec vlade Jelko Kacin.

"Mislim, da bomo morali nekatere stvari zaostriti," je za Pop TV popoldne dejal Kacin. "Ljudje bodo to sami zahtevali, ko se bo število ljudi v bolnišnicah povečevalo." Na vprašanje, o kakšnih ukrepih konkretno razmišljajo, je dejal, da bodo "omejili izhode iz stanovanj le na najnujnejše". Nadzor nad upoštevanjem ukrepov bi lahko prevzela mestna in občinska redarstva ter policija, je pojasnil Kacin.

Kacin je ob 19.uri za TV Slovenija povedal, da se lahko zgodi, da bodo kakšno območje zaprli. Kot primer je navedel slovensko obalo, ki bi jo lahko zaprli, da bi zavarovali ljudi, ki tam živijo. Z Obale danes poročajo o večjem številu obiskovalcev iz notranjosti države, ki so izkoristili lepo vreme za izlet na obalo. Kacin je spet opozoril, da je treba upoštevati navodila. "Treba je biti discipliniran do zadnjega dne," je poudaril Kacin. 

Kacin je zvečer za Pop TV dejal, da danes dežujejo pozivi županov, naj jim vlada pomaga, da bi preprečili širjenje virusa in epidemije. "Morda bo treba jutri zapreti avtocesto, če ljudje na razumejo," je dejal in dodal, da bodo z ministrom za notranje zadeve poiskali rešitev, da spametujejo tiste državljane, ki ne razumejo resnosti situacije, v kateri smo. "Biti moramo bolj odgovorni. Relativno dobro nam gre, ampak danes smo videli, da se nam zdrs lahko zgodi v enem dnevu," je dodal. 

Na to, da je treba dosledno upoštevati navodila o omejevanju stikov, je opozoril že dopoldne na tiskovni konferenci. "Kot so me opozorili meščani Ljubljane, je druženja še vedno veliko. Virus ne izbira. To, da so ogroženi le starejši, je zmota. Tudi mladi ležijo v bolnišnicah. Pamet v roke in hormone nekaj časa na stran. Časa za stiskanje na klopcah bo dovolj. Bodimo disciplinirani do sebe in drugih. Še vedno velja samoizolacija. Izogibanje stikov mora biti v največji možni meri. Minimum je oddaljenost 1,5 metra. Druženje v zaprtih prostorih ni primerno. Spet poudarjamo pomen čistoče rok. Od vsega tega je odvisna uspešna zajezitev. Ta je ključna, če želimo, da naš zdravstveni sistem vzdrži v prihodnjih dneh in tednih," je povedal.

koronavirus COVID-19 konvoj srbski državljani Odziv vlade Slovenija Drama v Velenju, potnica iz Madrida naj bi se izognila karanteni

Vlada danes nadaljuje z obravnavo mega zakona za pomoč prizadetim zaradi epidemije novega koronavirusa. Kaj se bodo dogovorili, bodo predstavili jutri. Kacin je poudaril, da morajo opraviti še kar nekaj usklajevanja. Vse tisto, česar jim ne bo uspelo uskladiti, bodo prestavili v drugi sveženj ukrepov. 

Denar, evro Mega zakon Slovenija Mega zakon: Zajeti tudi kmeti, študenti, samozaposleni ...
 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 55
  • kinglocteens 04:05 31.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • fasader56 10:45 29.marec 2020.

    Kakšna vlada je to,da ne more ukrotiti te bebce? Ima vsa pooblastila pa vseeno še kar nekaj čaka........kršitelje je treba najstrožje kaznovati,nemudoma............

  • Avatar Žare Dolenc
    zare 05:42 29.marec 2020.

    Tako kot moramo zaradi nekaj sto kriminalcev,, raznoraznih barab, divjakov na cestah, imeti nekaj tisoč policistov, kriminalistov,bo konec koncev potrebno uvesti policijsko uro za vse pa še potem se bodo naši neprilagojeni s katerimi bo potrebno napolnit zapore.

Sorodne novice