Slovenija
6475 ogledov

Velenje: V karanteni dva okužena z novim koronavirusom

koronavirus COVID-19 test Profimedia
Okužbo z novim koronavirusom so potrdili pri dveh od 42 Slovencev, ki so jih v petek pripeljali iz Madrida.

Na ministrstvu za zdravje so potrdili, da sta dva od 42 nastanjenih v velenjskem hotelu Paka, zbolela za boleznijo covid-19. Gre za dve mlajši osebi, ki se dobro počutita in ostajata v karanteni v Velenju.

Po prihodu v karanteno v Velenje so vseh 42 ponovno testirali na okužbo z novim koronavirusom. Na testiranju v Španiji so bili namreč izvidi vseh negativni. Testiranje bodo ponovili čez šest in nato še čez 14 dni, je v petek pojasnil velenjski podžupan Peter Dermol.

Skrb za 42 nastanjenih Slovencev je prevzela velenjska občina, po Dermolovih navedbah jim zagotavlja prehrano, poskrbeli so za varovanje. Vsi nastanjeni so namreč v strogi karanteni in ne smejo zapuščati hotela niti svojih sob, hrano jim dostavljajo pred vrata.

V Velenju naj bi prišlo do nenavadnega dogodka. Po neuradnih informacijah naj bi v velenjski hotel Paka vstopila ženska, ki je skupaj s potniki pripotovala iz Madrida, a se je na nepojasnjen način uspela odcepiti od skupine. Na tiskovni konferenci ob 11. uri je Jelko Kacin dejal, da zadeve ne pozna in ne more komentirati, da pa bodo preverili. Zagotovil je, da je za varnost poskrbljeno. 

Jelko Kacin, Jernej Vrtovec Opozoril Ljubljančane Slovenija Toliko ljudi potrebuje bolnišnično oskrbo

Medtem o primeru potrjene okužbe poročajo tudi iz postojnskega doma starešjih občanov, kjer je zbolel eden od zaposlenih. Danes bodo tako testirali vse zaposlene in stanovalce v postojnskem domu starejših Talita.

Na severnem Primorskem so v petek popoldne potrdili deveto okužbo v regiji, in sicer v občini Idrija. Župan občine Idrija Tomaž Vencelj in poveljnik CZ Idrija Boštjan Brelih sta v samoizolaciji, ker sta bila pred dnevi krajši čas v istem prostoru z osebo, ki je okužena z novim koronavirusom. Vsi udeleženci srečanja so upoštevali vsa varnostna navodila stroke, a sta se Vencelj in Brelih odločila, da do nadaljnjega ostajata v izolaciji in opravljata svoje naloge od doma.

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • janez00 16:08 28.marec 2020.

    Okužene pelte kar k janši pa kacinarju,mahniču da se čim prej okužijo !!!Saj drugega niso vredni barabe udbovske !!!

  • Avatar jate
    jate 15:12 28.marec 2020.

    to bo se tako sranje res,verjamem da se je izmuznila,,ne 14 dni ampak 1 mesec karantene najmanj.pa dajte ze enkrat strogo prepovedat po domace povedano se gonit po drugih obcinah . naj bo vsak na svojem doma kamor je prijavljen..

  • crosalad 15:07 28.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice